2010. január 5., kedd

Budda Saitan



Sákjamuni Buddha visszatér a Nirvánából, hogy megállítsa az egyre terjedő sötétséget a Földön. Röviden kb. ez a lényege a Buddha újjászületése (Budda saitan, 仏陀再誕) című 2009-es animénak. A film alapjául szolgáló könyv írója és egyben az opusz megrendelője Ryuho Okawa. Okawa 1986-ban alapította meg a Boldog Tudomány (Kōfuku-no-Kagaku, 幸福の科学) nevű vallási szektát ill. Shinshūkyōt (Japánban így hívják az új vallási mozgalmakat, kultuszokat, szektákat...). A ma már Japánon kívül is terjedő mozgalom tavaly óta Boldogság Megvalósító Párt (Kōfuku Jitsugen-tō, 幸福実現党) néven politikai szervezetként is aktív. A Kōfuku-no-Kagaku leginkább egy tűrésküszöbön túli neobuddhista agyrémnek tűnik. A vallás központi alakja El Cantare, aki a Legfőbb Isten, az Istenek Istene. Korábban az ő földi megtestesülése volt 17 ezer évvel ezelőtt La Mu, majd az atlantiszi Thoth és persze Gótama Sziddhárta. Mai inkarnációja maga Ryuho Okawa...
Magyarországon nincs jelen a vallás, bár ki tudja, hogyan és mi okból a Saxum Kiadó megjelentette Az igazi Buddha - A megvilágosodás útja címmel Ryuho Okawa egyik programadó könyvét. Van egy olyan gyanúm, hogy nem is igazán tudták, mit adnak ki (a könyvet – annak ellenére, hogy két kiadást is megélt – ma már nem találni a kiadó weboldalán).

1 megjegyzés:

  1. Buek!

    A tavalyi valasztasokon ez a remek part is indult, meg is neztem a honlapjukat, de szerintem nem tul bizalomgerjeszto tarsasag. Japan forumokon is tobbnyire anyaztak oket. Orulok,hogy nem ok nyertek.

    VálaszTörlés