2010. március 2., kedd

Milarepa news

A Best Hollywood Kft. jóvoltából moziban is láthatjuk végre Neten Choklin 2005-ös Milarepa filmjét. A filmet a premier időpontjától (március 25.) Budapesten a Művész Mozi, az Uránia Nemzeti Filmszínház és a Tabán Mozi vetíti. Vidéken a pécsi Apolló, a győri Hrabal, a Szeged Belvárosi, a hévízi Fontána, a szombathelyi Savaria és a szolnoki Tisza mozik vetítik a premier napjától. Áprilistól újabb mozikban is vetítésre kerül a film az ország különböző városaiban.
A bemutatóval egyidőben jelenik meg DVD-n a Tanítások Milarepáról (Teachings of Milarepa) c. dokumentumfilm, amelyen Khando rinpoche, Orgyen Tobgyal rinpoche, Sögyal rinpoche, Ani Pema Chödron, Lama Zope rinpoche, Arjia rinpoche és Neten Chokling rinpoche magyarázatai láthatók arról, hogyan értelmezhetők Milarepa tanításai, a saját életünkben. A tanítások Milarepáról DVD 175 perc hosszúságú, a tervezett értékesítési ára 1.490 Ft.

A fenti hírrel közel egyidőben ért utol az infó, hogy Neten Chokling filmje után egy évvel (2006) egy nyingmapa tulku, Sönom Rinpoche is filmet forgatott a tibeti szentről. Túl sok jót a filmről még nemigen olvastam, de még így is nagyon kiváncsi vagyok rá.

3 megjegyzés:

  1. Fordítottam hozzá feliratot. A mai napig nem fizették ki. (Ez itt a reklám helye. :))

    A DVD-t különösen ajánlom, jók a tanítások. Trailer.

    VálaszTörlés
  2. Nem véletlenül nevezik néha a céget "Worst Hollywood"-nak.

    VálaszTörlés