2010. március 25., csütörtök

Brendan Perry koncert

Március 30-án a Diesel Clubban lép fel Brendan Perry, az egykori Dead Can Dance duó férfi fele.


- Nem szoktál el a turnézástól?
- Nem hiszem! Nem aggódom, sokat gyakoroltam (mondja viccesen), és imádok koncertezni. Szóló-előadóként nincsenek kötelezettségeim másik három-négy zenésszel szemben. De most határozottan ezt akarom csinálni, koncertezni és lemezeket készíteni – ez a tervem a következő tíz évre. Most már van menedzserem, turnémenedzserem, ügynököm és talán kiadóm is. Az elmúlt időszak jó volt arra, hogy rengeteg inspirációt szívjak magamba, és most ezeket kifejezésre is szeretném juttatni.
 

- Amikor 2005-ben a Dead Can Dance újra összeállt egy „utolsó búcsúturnéra”, nem gondoltátok, hogy mégis csak jó lenne ismét együtt zenélni.
- Beszéltünk róla. Azt találtuk ki, hogy a turné után stúdióba vonulunk, de valahogy Lisa számai, amiket a turnéra írt, sokkal inkább a nyugati klasszikus zene irányába mozdultak el, míg én sokkal inkább kelet felé orientálódtam. Valahogy nem volt elég átfedés a kettőnk zenéje között ahhoz, hogy egy fedél alá hozzuk azt. Ettől függetlenül lehet, hogy a jövőben mégis összejön. Beszéltünk már róla, hogy írunk zenéket egy kis kamarazenekarra, koncertezünk vele, majd a „templomban” felvesszük. 

A teljes interjú az EST.hu-n olvasható.

Brendan Perry - The Carnival is Over (Live at Le Botanique, Brussels, 20.03.2010.)


Brendan Perry - A Passage In Time (Live at Sala Heineken, Madrid, 16.03.2010.)


Brendan Perry - Wintersun (Live at Le Botanique, Brussels, 20.03.2010.)

1 megjegyzés: